Een huurovereenkomst deactiveren
Een huurovereenkomst deactiveren
U kunt een huurovereenkomst deactiveren. Het systeem maakt dan geen nieuwe huren meer aan. Daarna kunt u de overeenkomst archiveren.
Wilt u een bestaande huurovereenkomst deactiveren, ga dan naar het onderdeel “Huurovereenkomsten” en klik rechts bij de betreffende huurovereenkomst op de actie “Deactiveren”.
Huurovereenkomst gedeactiveerd door het systeem
Een huurovereenkomst kan om de volgende redenen automatisch door het systeem worden gedeactiveerd:
- De huurovereenkomst is afgelopen. De einddatum is verstreken en het vakje “Contract stilzwijgend verlengen” is niet aangevinkt.
- Het account is lange tijd niet gebruikt. Heeft u uw account meerdere maanden niet geopend, dan deactiveert de software de huurovereenkomsten automatisch.
Een huurovereenkomst opnieuw activeren
- Om een afgelopen huurovereenkomst opnieuw te activeren, klikt u rechts bij de betreffende huurovereenkomst op de actie “Bewerken”, vinkt u het vakje “Contract stilzwijgend verlengen” aan en slaat u de wijzigingen op. Ga daarna opnieuw naar de acties rechts en klik op “Activeren”.
- Om een huurovereenkomst opnieuw te activeren die door inactiviteit van het account is gedeactiveerd, klikt u rechts bij de betreffende huurovereenkomst op de actie “Activeren”.







